Steun de actie Support Safe Sport

30 november 2023

Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig in onze gemeente kan sporten. Plezier hebben: daar gaat het om. Grensoverschrijdend gedrag hoort daar zeker niet bij. Daarom is gemeente Veldhoven aangesloten bij Support Safe Sport. Dat is een samenwerking tussen 14 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Samen maken we verenigingssport toegankelijker en sociaal veiliger.

Wethouder Thomas van Broekhoven: “We willen bereiken dat Veilig Sportklimaat bij iedere vereniging op de agenda komt. Afspraken, richtlijnen en waarden moeten er samen voor zorgen dat leden van verenigingen zich op hun gemak voelen en hun mentale en fysieke gezondheid niet in het gedrang komen.”

Iedereen veilig en zichzelf

Verenigingen met een eigen accommodatie ontvingen daarom van ons in november 2023 een pakket met posters, viltjes en andere materialen. Hiermee kunnen zij de actie Support Safe Sport bij sporters, coaches, supporters en clubbestuurders onder de aandacht brengen. Want we willen toch allemaal een veilige en positieve sportomgeving? Een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn? En met plezier en respect kan werken aan mooie sportprestaties? Daar moeten we dus met z’n allen aan werken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de actie, wat jouw sportclub of vereniging kan doen en wie je kunt bereiken bij vragen? Kijk dan op de projectpagina Support Safe Sport.

Meer nieuws