Peanutbaltoernooi winnaar van de eerste VeldhovenActief Award

2 november 2023

Het Veldhovense Peanutbaltoernooi is op maandag 30 oktober uitgeroepen tot winnaar van de eerste VeldhovenActief Award. Gemeente Veldhoven en kernteam Herijking Sportakkoord organiseerden deze wedstrijd. De prijs is een blijk van waardering voor organisaties die zich inspannen om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen. Behalve het Peanutbaltoernooi waren ook de Kindervakantieweek Veldhoven en het Beach Event genomineerd.

Nek-aan-nekrace

De strijd om de VeldhovenActief Award bleek wekenlang een nek-aan-nekrace. Iedereen kon op zijn favoriet stemmen en uiteindelijk kwam het Peanutbaltoernooi als winnaar uit de bus. Dit toernooi is een jaarlijks terugkerend sportevenement voor schoolverlaters in Veldhoven en omstreken. Met de geldprijs van 1.000 euro wil de organisatie sportmaterialen kopen voor scholen. De Kindervakantieweek ging met de tweede prijs van 500 euro naar huis. Het Beach Event won als derde prijswinnaar 250 euro.

Sportcafé

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het eerste Veldhoven Sportcafé. Zo’n 75 bestuursleden en vrijwilligers van Veldhovense sport- en beweegaanbieders waren aanwezig. Behalve uitleg over bestuurlijke zaken als het Sportakkoord Veldhoven en het Convenant Veilig Sportklimaat was niemand minder dan ex-topsporter Gregory Sedoc aanwezig. Hij vertelde over zijn sportcarrière en dat hij zich in die tijd ook niet altijd veilig heeft gevoeld. Verder benadrukte Gregory dat het belangrijk is dat iedereen op zijn of haar manier kan sporten en bewegen. Het Sportcafé Veldhoven is een initiatief van het Lokaal Sportakkoord Veldhoven.

Tien keer stimuleringssubsidie

Veldhovense sport- en beweegaanbieders helpen mee om zoveel mogelijk Veldhovenaren met plezier te laten sporten en bewegen. Tien van hen kregen 500 euro vanuit het Lokaal Sportakkoord Veldhoven om goede ideeën uit te werken die helpen om de sport in Veldhoven verder te ontwikkelen. De winnaars gaan samen met het kernteam Herijking Sportakkoord aan de slag om deze ideeën uit te voeren.

Wil je hierover meer weten? Neem dan via e-mail contact op met verenigingsondersteuner Colin van Laarhoven: colinvanlaarhoven@cordaadwelzijn.nl.

Foto's: L-Mount Media

Meer nieuws